12 Ιούνιος 2020, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούνιος 2020, 07:47

Γιορτή στη «νέα» πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας

  • Γιορτή στη «νέα» πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας
    Ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Έτοιμη να υποδεχτεί και πάλι τους δημότες της είναι η πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, καθώς μετά από οκτώ χρόνια εργασιών του μετρό η πλατεία ανακαινίστηκε ριζικά. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη γιορτάζει το γεγονός με μια εκδήλωση σήμερα, στις 20:00, με το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας και το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού να συνοδεύουν τον περίπατο των πολιτών με κλασικές και ροκ μελωδίες.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σταθμού του μετρό, ο δήμος φρόντισε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να προβάλει εκείνα τα χαρακτηριστικά της πλατείας που συνδέονται άμεσα με την ιστορία της πόλης». Η προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι και πάλι στη θέση της καθώς και η μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στη μνήμη των πεσόντων της Μάχης της Κοκκινιάς.

«Αναπόσπαστο κομμάτι της προσφυγικής Νίκαιας είναι και ο ένας από τους τέσσερις φοίνικες που φύτεψαν οι Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην πόλη. Σήμερα στέκεται μέσα στη νέα περιφραγμένη παιδική χαρά για να θυμίζει στα παιδιά την ιστορία του τόπου», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τη λειτουργικότητα με την ιστορική μνήμη. Μ' αυτόν τον τρόπο ένας περίπατος εκτός από ευχαρίστηση μπορεί να δώσει και μαθήματα ιστορίας. Παράλληλα με την ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων και του ιστορικού κέντρου της πόλης, προστίθεται και η ανάπλαση του πεζόδρομου της Π. Τσαλδάρη. Το νέο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου "Οpen Mall", προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, γίνεται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι η στήριξη του εμπορικού κόσμου της Νίκαιας με μία αγορά σύγχρονη και ανοιχτή στα νέα δεδομένα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.