11 Ιούνιος 2020, 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούνιος 2020, 16:28

Eπίθεση με βιτριόλι: Προσήχθη 35χρονη ως ύποπτη

  • Δολοφονία - Αγία Βαρβάρα: Παραδόθηκε ο 16χρονος
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με την ανάκριση μιας 35χρονης γυναίκας, που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, οι αστυνομικοί φαίνεται πως φτάνουν στην άκρη του νήματος της ιδιαίτερης αυτής υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η βασική ύποπτη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε μια τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί, μια περούκα και μια καπαρντίνα που ενδεχομένως να φορούσε την ημέρα της επίθεσης. Αντίθετα, οι άνδρες της ΕΛΑΣ αναζητούν ακόμη το θερμός με το οποίο μετέφερε το βιτριόλι.

Είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Κατά με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Το επίμαχο αίτημα φιλίας
Η προσαχθείσα φέρεται να έβαλε στο «στόχαστρο» την 34χρονη λόγω ενός άνδρα με τον οποίο είχε σχέση η 35χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούσε ότι η γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση ήταν εμπόδιο προκειμένου η σχέση αυτή να γίνει σοβαρότερος δεσμός, ενώ η επιθυμία να κάνει κακό στην άτυχη κοπέλα φαίνεται να προήλθε από ένα αίτημα φιλίας που έκανε ο σύντροφός της στο θύμα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δυο γυναικών δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση μεταξύ των οικογενειών των δυο γυναικών των οποίων ο τόπος καταγωγής είναι κοντινός.

Η Αστυνομία διενήργησε σήμερα έρευνα στο σπίτι της 35χρονης και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε κάποια ακόμη στοιχεία τα οποία διερευνώνται. Παράλληλα, πρόκειται να προσαχθεί και μια ακόμη γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη ως δράστιδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η 35χρονη δεν βρισκόταν καν στην «βασική πεντάδα» των υπόπτων αλλά σε έναν ευρύτερο κύκλο ερευνών.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / skai.gr