10 Ιούνιος 2020, 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούνιος 2020, 21:21

Δράμα: 75χρονος διανύει πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα με το ποδήλατό του!

  • Δράμα: 75χρονος διανύει πάνω από 100 χιλιόμετρα τη μέρα με το ποδήλατό του!
    (Φωτ.: Γεώργιος Νάτσης)

Ούτε πέντε, ούτε δέκα αλλά τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα διανύει καθημερινά με το ποδήλατό του –ένα παλιό mountain bike δέκα ταχυτήτων– ο 75χρονος Άγγελος Σαραγιώτης από τη Δράμα, ο οποίος έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή πάνω σε δύο ρόδες...

Ούτε οι στροφές ούτε οι ανηφόρες ούτε οι κατηφόρες πτοούν τον 75χρονο, που δεν μπορεί να φανταστεί ούτε μια μέρα της ζωής του χωρίς ποδήλατο, όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Το ποδήλατο δίνει ζωή στον άνθρωπο, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει αν το βάλει κάποιος στη ζωή του», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Αγγ. Σαραγιώτης, προτρέποντας τους νέους να βάλουν το δίκυκλο στη ζωή τους.

Ο ίδιος δεν το εγκατέλειψε ούτε όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή που να μην την έχει κάνει, και μάλιστα χωρίς στάσεις!

Ξάνθη-Καβάλα είναι μια... ορθοπεταλιά γι’ αυτόν, ενώ ακόμα και η διαδρομή μέχρι το ορεινό Παρανέστι, με τα παρθένα δάση, του φαίνεται παιχνιδάκι!

«Δεν άφησα μέρος που να μην πήγα, είναι κάτι πιο δυνατό από συνήθεια, κάθε μέρα πηγαίνω παντού με το ποδήλατό μου. Όχι απλώς δεν με κουράζει, αλλά με ξεκουράζει», υπογράμμισε, και αποκάλυψε χαριτολογώντας ότι πρόσφατα ξεκίνησε με παρέα νεαρών τη διαδρομή προς την Ελευθερούπολη, αλλά στις ανηφόρες οι υπόλοιποι τα παράτησαν και... τερμάτισε μόνος!


(Φωτ.: Γεώργιος Νάτσης)

Αυτό το διάστημα ο 75χρονος συνταξιούχος μαθαίνει ποδήλατο στο δισέγγονό του γιατί, όπως λέει, θα πρέπει οι ορθοπεταλιές να γίνουν υπόθεση οικογενειακή!

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αναστασία Τελιανίδου - Φάνης Γρηγοριάδης.