9 Ιούνιος 2020, 08:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούνιος 2020, 08:22

Νέες κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

  • Νέες κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σήμερα –ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής– η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Επιπλέον, έχουν καλέσει δασκάλους και καθηγητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς τη Βουλή. Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Επίσης, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

Μάλιστα, σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρείες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».