7 Ιούνιος 2020, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2020, 10:35

Βράβευση της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας για την κατασκευή μασκών

  • Βράβευση της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας για την κατασκευή μασκών

Ο Δήμος Καβάλας, μέσω του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολου Μουμτσάκη και  του προέδρου της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φιλήμωνα Ξουλόγη, βράβευσαν τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, στον κήπο του Δημαρχιακού Μεγάρου, πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης που πήραν μέρος στην προσπάθεια κατασκευής 20.000 περίπου επαναχρησιμοποιούμενων μασκών για την πανδημία του κορονοϊού.

Ανάμεσα στους συλλόγους ήταν η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας, η οποία συγχαίρει και ευχαριστεί το μέλος του Παναγιώτη Καζαντζίδη, ιδιοκτήτη καταστήματος με υφάσματα και είδη ραπτικής, για τα δεκάδες τόπια υφασμάτων αλλά και των απαραίτητων υλικών που αφιλοκερδώς χορήγησε για την κατασκευή προστατευτικών μασκών, καθώς και τις Ελένη Σοφιανίδου, γενική γραμματέα, και Χαρούλα Στεφανίδου, μέλος της Λέσχης, για τις υπηρεσίες τους στην παραγωγή των μασκών.


(Φωτ.: Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας / Facebook)

«Η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η δοτικότητα αποτελούν χαρακτηριστικά κάθε πολιτιστικού συλλόγου», τονίζει η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook. «Είμαστε υπερήφανοι για τα μέλη μας που με την έμπρακτη συμβολή τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να ανταπεξέλθει στην ανάγκη προστασίας των πολιτών αλλά και των υπηρεσιών από την Covid-19», σημειώνει.

Εκτός από τη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας, στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αγίου Λουκά, Χωράφας, Περιγιαλίου, Ποταμουδίων, Κηπούπολης-Καλαμίτσας, Αγίου Κωνσταντίνου, ο Συνοικιακός Σύλλογος Βύρωνα, ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων «Art attack», ο Αρμενικός Σταυρός του Ελέους και η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες». «Η προσφορά τους κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλτρουισμού», υπογραμμίζει Δήμος Καβάλας για τους συλλόγους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση.