7 Ιούνιος 2020, 08:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούνιος 2020, 07:57

Βελτιωμένος καιρός την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές

  • Βελτιωμένος καιρός την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές
    (φωτ.: EPA / Salvatore Di Nolfi)

Στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νότια τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.