6 Ιούνιος 2020, 21:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2020, 21:11

Οι ομοσπονδίες των Ποντίων αποχαιρετούν τον Γιώτη Γαβριηλίδη – Την Κυριακή η κηδεία

  • Οι ομοσπονδίες των Ποντίων αποχαιρετούν τον Γιώτη Γαβριηλίδη – Την Κυριακή η κηδεία
    (Φωτ.: Facebook / Γιώτης Γαβριηλίδης)

Πιο φτωχός είναι από το πρωί του Σαββάτου ο καλλιτεχνικός κόσμος, ο οποίος με θλίψη και οδύνη αποχαιρετά έναν μεγάλο της ποντιακής μουσικής παράδοσης, τον Γιώτη Γαβριηλίδη. Μετά από μια γενναία μάχη, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών – είχε γεννηθεί στις 31 Αυγούστου 1960 στο Κολχικό Λαγκαδά, εκεί όπου την Κυριακή στις 14:00 συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο.

Γνήσιος εκφραστής της ποντιακής παράδοσης, με μουσικό ύφος αυστηρό και στιβαρό, πέρασε τα παιδικά του χρόνια κοντά σε παρέες παραδοσιακών λυράρηδων και τραγουδιστών, όπως ο Χρήστος Αϊβαζίδης.

«Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, ο οποίος με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του μας ταξίδευε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από ακούσματα της ποντιακής μουσικής παράδοσης», αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Για «ένα δυσαναπλήρωτο κενό» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), η οποία επισημαίνει ότι ο Γιώτης Γαβριηλίδης διακρινόταν πρωτίστως για το ήθος και τη σεμνότητά του.

«Προσέφερε τα μέγιστα ώστε η παράδοσή μας όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά και να παραδοθεί αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές των νέων καλλιτεχνών», σημειώνει από τη μεριά της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ).