6 Ιούνιος 2020, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2020, 18:28

«Πόλεμο» κήρυξε ο Χρυσοχοΐδης στην εγκληματικότητα στην Κρήτη

  • «Πόλεμο» κήρυξε ο Χρυσοχοΐδης στην εγκληματικότητα στην Κρήτη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Το μήνυμα ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» έστειλε σήμερα από την Κρήτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με φόντο τα αιματηρά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Μυλοποτάμου, και για τα οποία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος είχε κλειστή σύσκεψη με τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών στο Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, φέρεται να ζήτησε να γίνεται η αστυνομική δουλειά «χωρίς φόβο και χωρίς διακρίσεις».

Αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί ξανά την Κρήτη σε λίγες ημέρες, μαζί με τον Αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη. Συγκεκριμένα, θα βρεθούν στον Μυλοπόταμο και στην περιοχή της Μεσαράς, «το δύσκολο κομμάτι», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στους διοικητές πώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα διπλασιαστούν και ότι θα υπάρξει ενιαία έδρα για το αστυνομικό τμήμα και το ΤΑΕ Μυλοποτάμου. Επίσης, θα σταλούν drone για τον εντοπισμό των φυτειών κάνναβης.

Από τη μεριά τους οι αξιωματικοί και οι διοικητές φέρονται να είπαν στον πολιτικό τους προϊστάμενο ότι «η κατάσταση στην Κρήτη έχει ξεφύγει», σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται και στις ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ.

«Η νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους. Ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική ειρήνη», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ακόμα, υπογράμμισε ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν με απόλυτα αυστηρό τρόπο μέσα από την ανασύσταση των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

«Δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε. Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ζητούμενο είναι η οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων και ζητώντας τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας και των βουλευτών.