6 Ιούνιος 2020, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2020, 17:22

Η ΠΟΠΣ αποχαιρετά τον Γιώτη Γαβριηλίδη, τον γνήσιο της ποντιακής μουσικής

  • Η ΠΟΠΣ αποχαιρετά τον Γιώτη Γαβριηλίδη, τον γνήσιο της ποντιακής μουσικής
    (Φωτ.: Facebook / Γιώτης Γαβριηλίδης)

Βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του Γιώτη Γαβριηλίδη, ενός μεγάλου Πόντιου τραγουδιστή, εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ). Ο δημοφιλής καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 60 ετών. Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο την Κυριακή το μεσημέρι στο Κολχικό Λαγκαδά.

«Ο Γιώτης Γαβριηλίδης υπήρξε γνήσιος συνεχιστής της ποντιακής μουσικής παράδοσης και πάντοτε πιστός σε αυτή, ενώ με την αυθεντική του δωρική φωνή ερμήνευσε τραγούδια για τον πόνο αλλά και τη χαρά του ποντιακού λαού», αναφέρει η ΠΟΠΣ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο εκλιπών διακρινόταν πρωτίστως για το ήθος και τη σεμνότητά του, και προστίθεται ότι η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της ποντιακής μουσικής παράδοσης.

«Υπήρξε φίλος και συμπαραστάτης της Ομοσπονδίας, καθώς συμμετείχε σε πολλές δράσεις μας, με παρουσίες σε Συνέδρια Εθνικής Αυτογνωσίας, σε ημερίδες και άλλες δραστηριότητες που προωθούσαν την ποντιακή παράδοση και κουλτούρα», επισημαίνεται.