6 Ιούνιος 2020, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2020, 16:51

Υπόθεση Μαντλίν: «Κανένα σχόλιο» από τον δικηγόρο του Γερμανού υπόπτου

  • Υπόθεση Μαντλίν: «Κανένα σχόλιο» από τον δικηγόρο του Γερμανού υπόπτου
    Η Μαντλίν ΜακKάν λίγο πριν από την εξαφάνισή της, το 2007 (φωτ.: EPA)

Ένας Γερμανός, ο Κρίστιαν Μπ., είναι ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της Μάντλιν ΜακΚάν, η οποία εξαφανίστηκε σε ηλικία 3 ετών. Οι γερμανικές Αρχές εξετάζουν την περίπτωση του 43χρονου, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, ωστόσο προς το παρόν ο δικηγόρος του αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της, ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν ότι ο 43χρονος ύποπτος είχε μετακομίσει κοντά στο πορτογαλικό θέρετρο. Πριν από αυτό, το 1994 σε ηλικία 17 ετών, είχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και για σεξουαλικές πράξεις κατά παιδιού, σε φυλάκιση δύο ετών.

Το 2011 ο Κρίστιαν Μπ. θεωρήθηκε πρόσωπο ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια έρευνας της Σκότλαντ Γιαρντ. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, και μολονότι διατέθηκαν εκατομμύρια λίρες για την υπόθεση, ο Γερμανός χάθηκε από το κάδρο, μέχρι το 2017 που θεωρήθηκε ξανά βασικός ύποπτος.