6 Ιούνιος 2020, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2020, 16:11

Θεσσαλονίκη: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές καθάρισαν τη Ροτόντα και την πλατεία Ναυαρίνου

  • Θεσσαλονίκη: Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές καθάρισαν τη Ροτόντα και την πλατεία Ναυαρίνου
    Μία δράση προς μίμηση από ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή (φωτ.: Twitter / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η ισχύς εν τη ενώσει. Μόνο τυχαίο δεν είναι το ρητό που αποδεικνύεται καθημερινά και σε όλους τους τομείς της ζωής. Το ίδιο συνέβη και κατά την εθελοντική δράση του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των αιώνια αντίπαλων ομάδων ποδοσφαίρου της πόλης, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, φόρεσαν πλαστικά γάντια και μάζεψαν σκουπίδια από την περιοχή της Ροτόντας και από ένα τμήμα του πεζόδρομου της πλατείας Ναυαρίνου (Δ. Γούναρη).

Οι Κώστας Ορφανός, Νέτο Γκουερίνο, Κώστας Μαλιούφας, Γιάννης Βένος, Γιώργος Φοιρός, Κώστας Αϊδινίου και Λάκης Παπαϊωάννου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, έδειξαν σε όλους ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τις πόλεις μας καθαρές.

«Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό κάθε πολίτης να αγκαλιάσει αυτή την παιδεία αυτήν την λογική ότι αγαπώ το περιβάλλον , το προστατεύω και ζω οικολογικά με βάση το γνώμονα ότι το περιβάλλον μας επιστρέφει ακριβώς αυτά που του προσφέρουμε κι εμείς», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που μοίρασε λουλούδια στους περαστικούς.

Μετά την απομάκρυνση των σκουπιδιών ακολούθησε καθαρισμός των αίθριων χώρων με νερό με ειδικά μηχανήματα από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Η δράση στον άξονα της οδού Δ. Γούναρη, όπως και πολλές άλλες που έγιναν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της πόλης, οργανωθήκαν με τη συνέργεια τριών αντιδημάρχων, του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρου Λεκάκη και του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Ζειμπέκη. Στη δράση στην οδό Δ. Γούναρη έδωσε το παρών και ο αντιδήμαρχος Π. Λεκάκης, καθώς και η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια ενός δικτύου εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, έγιναν στο πάρκο στη Λ. Στρατού στο ύψος Γ' ΣΣ, στο πάρκο των Εθνών στην οδό Λαγκαδά, στον πύργο του Τριγωνίου, στο πάρκο της Τούμπας, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο πάρκο Γενναδείου στην Τριανδρία, στη νέα παραλία και στους Κήπους του Πασά.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκαν δύο χιλιάδες φυτά από τα φυτώρια του δήμου.