6 Ιούνιος 2020, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούνιος 2020, 09:13

Εγκαινιάζεται το πρώτο μουσείο αρμενικού πολιτισμού στην Τουρκία

  • Εγκαινιάζεται το πρώτο μουσείο αρμενικού πολιτισμού στην Τουρκία
    (Φωτ.: en.armradio.am)

Το πρώτο μουσείο αρμενικού πολιτισμού και παράδοσης στην Τουρκία εγκαινιάζεται στο Βακιφλί, το μοναδικό αμιγώς αρμενικό χωριό της γειτονικής χώρας, που βρίσκεται στην περιοχή Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα εγκαίνια λόγω της επιδημίας κορονοιού. Τώρα, καθώς έχουμε εισέλθει στη φάση της ομαλοποίησης, ανοίγουμε το μουσείο στους επισκέπτες. Θα κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια τις προσεχείς ημέρες«, δήλωσε ο Τζεμ Καπάρ, πρόεδρος του Ιδρύματος Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του χωριού Βακιφλί.

Είπε ακόμη ότι σε αυτό το μουσείο θα υπάρχουν εκθέματα όχι μόνο από τον αρμενικό πολιτισμό αλλά και από την κουλτούρα όλων των λαών που ζουν στην Ανατολία.

Ανέφερε επίσης ότι για μεγάλο διάστημα συνεργάστηκε με τη δημοσιογράφο σύζυγό του Λόρα Καπάρ προκειμένου να ολοκληρώσουν το πολιτιστικό μουσείο, στο εκτίθενται διάφορα αντικείμενα, παραδοσιακές ενδυμασίες, κοσμήματα, καθώς και ιστορικές φωτογραφίες, που έχουν παραχωρήσει οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο.


(Φωτ.: en.armradio.am)

Το χωριό Βακιφλί, το οποίο αποτελεί φυσική συνέχεια της κοιλάδας Χεντίρμπεγιε, έχει θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, είναι γνωστό ως το μοναδικό χωριό της φθίνουσας κοινότητας της χώρας και εξακολουθεί να διατηρεί τη ζωή και τον πολιτισμό των Αρμενίων.

  • Πηγές: hurriyetdailynews.com / en.armradio.am