4 Ιούνιος 2020, 21:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2020, 21:43

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία

  • Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία
    Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτικά φυλάκια ακριτικών νησιών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ / STR)

Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία, διεμήνυσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ερωτηθείς για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξανδρος Διακόπουλος, ο ΥΕΘΑ απάντησε χαρακτηριστικά: «Ακριβώς! Προχθές ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.

»Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή.

»Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».