4 Ιούνιος 2020, 18:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2020, 17:41

Η Χάρις Αλεξίου σταματά το τραγούδι – Γιατί πήρε αυτή την απόφαση

  • Η Χάρις Αλεξίου σταματά το τραγούδι – Γιατί πήρε αυτή την απόφαση
    Η Χαρούλα Αλεξίου τραγουδάει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Μπίλιος)

Για την πολύ δύσκολη απόφαση που πήρε, να σταματήσει να τραγουδά, μίλησε η Χάρις Αλεξίου. Η σπουδαία ερμηνεύτρια με τις μικρασιατικές ρίζες, λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου της με Τα τραγούδια της ξενιτιάς έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην εκπομπή «Κατάλληλη ώρα» του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ, όπου γνωστοποίησε το οριστικό τέλος της καριέρας της.

Η Χάρις Αλεξίου, που από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο, μέσα από μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες, είπε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φωνή της.

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά», τόνισε η δημοφιλής τραγουδίστρια.

Ανέφερε ότι σε λίγο καιρό θα την ακούσουμε σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν Λεβί, το οποίο ηχογραφήθηκε πέρσι το καλοκαίρι. «Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δεν με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό», εξήγησε η Χάρις Αλεξίου.

Σημείωσε ότι το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανε και αναφέρθηκε στο πώς πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το τραγούδι: «Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους, του είπα "δεν τραγουδάω Θάνο μου, αλλά θα είμαι εκεί για σένα". Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον "Ζαμπέτα". Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα "δεν σου αξίζει να συνεχίσεις". Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Μπορεί κι εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω».