4 Ιούνιος 2020, 17:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2020, 17:40

Θεσσαλονίκη: Αύξηση πωλήσεων στα μουσικά όργανα έφερε ο κορονοϊός

  • Θεσσαλονίκη: Αύξηση πωλήσεων στα μουσικά όργανα έφερε ο κορονοϊός
    (Φωτ.: Сергей Игнацевич / pixabay.com)

Είναι που «η μουσική μας φτιάχνει τη διάθεση», είναι και οι ευεργετικές ιδιότητες των μελωδικών ήχων, και η περίοδος που ο κόσμος έμεινε στο σπίτι «έβγαλε» για αρκετούς από μέσα τους τον κρυμμένο… μουσικό, αφού όπως λένε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μουσικών οργάνων, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αλλά και οι σκονισμένες κιθάρες (και όχι μόνο) βγήκαν από τα πατάρια στο σαλόνι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ «Πρακτορείο fm 104,9», o Κωνσταντίνος Πρελορέντζος, υπεύθυνος πωλήσεων σε κατάστημα μουσικών οργάνων στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως ο κόσμος τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού στράφηκε στη μουσική και πολλοί... ξέθαψαν μέχρι και τα παλιά μουσικά τους όργανα από τις αποθήκες και τα πατάρια για να τα επισκευάσουν.

«Ενισχύσαμε και το τηλεφωνικό μας κέντρο για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο πριν ανοίξουμε τα καταστήματά μας, τους καθοδηγούσαμε τηλεφωνικά για να αγοράσουν αυτό που τους ταιριάζει αλλά και για να φτιάξουν με κάποια αναλώσιμα υλικά τα ήδη υπάρχοντα μουσικά όργανά τους», δηλώνει ο Κ. Πρελορέντζος.

Έγχορδα, πνευστά και κρουστά μπήκαν στην καθημερινότητα. Οι νότες έγιναν αγαπημένη ενασχόληση ακόμη και για όσους δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με τη μουσική αλλά αναζήτησαν μια διαφορετική διέξοδο με... παρτιτούρες αισιοδοξίας.

«Η κιθάρα ήταν αυτή που κατέκτησε την κορυφή στις πωλήσεις και όπως αποδείχτηκε το αγαπημένο μουσικό όργανο για μικρούς και μεγάλους, ενώ την τιμητική του στην περίοδο του εγκλεισμού αλλά και τώρα έχει το γιουκαλίλι, καθώς το μικρό μέγεθός του, η ομοιότητα με την κιθάρα και η προσιτή τιμή το τοποθετούν ψηλά στις προτιμήσεις των νέων μουσικών του κορονοϊού» δηλώνει.

Σύμφωνα με τον Κ. Πρελορέντζο, η οικογένεια του οποίου έχει παράδοση στις πωλήσεις μουσικών οργάνων από το 1977, οι τιμές έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια και δεν στοιχίζουν όπως παλιά που έπρεπε κάποιος να δώσει αρκετά ευρώ για να αποκτήσει ένα μουσικό όργανο , ενώ «τώρα μπορεί και με λίγα χρήματα να ξεκινήσει το μουσικό του ταξίδι...».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αναστασία Τελιανίδου - Φάνης Γρηγοριάδης.