12 Μάιος 2014, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:16

Ο Τέρενς Κουίκ στα Παρχάρια 2014 και στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ο Τέρενς Κουίκ στα Παρχάρια 2014 και στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Τέρενς Κουίκ στα Παρχάρια 2014 και στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Στις εκδηλώσεις για τη μνήμη Γενοκτονίας των Ποντίων, και τα Παρχάρια, στην Κομοτηνή, παρευρέθη την Κυριακή ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με το ψηφοδέλτιο εθνικού σκοπού "Μακεδονία Θράκη - Ελλάδα μας".

Το Σάββατο βράδυ παρακολούθησε τα δρώμενα και τις παραδοσιακές χορευτικές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και την Κυριακή το πρωί παρέστη στην επίσημη επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Κώστα Βουζουκίδη και υποψήφιους συμβούλους του Συνδυασμού.

Στη συνέχεια πήγε στη Νυμφαία Ροδόπης, όπου κάθε χρόνο γίνεται και η σύναξη όλων των Ποντίων από την Μακεδονία – Θράκη.

Προσκυνώντας στο εκκλησάκι που έχουν κτίσει οι Πόντιοι στην περιοχή, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Τα αδέλφια μας από τον Πόντο έχτισαν εδώ αυτό το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στη μνήμη των προγόνων τους που σφαγιάστηκαν από τους Κεμαλότουρκους. Το εκκλησάκι κτίστηκε και εξακολουθεί να χτίζεται με φοβερές αντιδράσεις εκ μέρους του τουρκικού προξενείου το οποίο δεν θέλει τίποτα στην περιοχή να θυμίζει τη γενοκτονία των Ποντίων.

Υπόσχομαι ότι ως Περιφερειάρχης το καμπαναριό θα τελειώσει, η εικονογράφηση της εκκλησίας θα ολοκληρωθεί και από εδώ θα στέλνουμε το μήνυμα μας, ότι με τίποτα οι απόγονοι του Κεμάλ δεν θα σβήσουν από τη μνήμη μας τις θηριωδίες της σφαγής και εξόντωσης ενός πολύτιμου τμήματος του ελληνισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που ζήτησε στον Τέρενς Κουίκ να σχολιάσει την απουσία των επικεφαλής των άλλων υποψηφίων ΑΜΘ περιφερειακών συνδυασμών, στην επίσημη επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Κομοτηνής δήλωσε:

«Ελπίζω οι άλλοι επικεφαλής υποψήφιοι να είχαν πολύ σοβαρές προγραμματισμένες υποχρεώσεις ή να παρέστησαν σε άλλες επιμνημόσυνες δεήσεις για την γενοκτονία».

Πηγή: tribune.gr