4 Ιούνιος 2020, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2020, 12:18

Υπόθεση Μαντλίν: Αισιόδοξοι οι γονείς της μικρής μετά τα νέα για την ύπαρξη υπόπτου (βίντεο)

  • Υπόθεση Μαντλίν: Αισιόδοξοι οι γονείς της μικρής μετά τα νέα για την ύπαρξη υπόπτου (βίντεο)
    Εικόνα από τις έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας, μετά την εξαφάνιση της Μαντλήν, το 2007 (φωτ.: EPA/LUIS FORRA)

Με αισιοδοξία υποδέχθηκαν οι γονείς της μικρής Μαντλίν Μακάν την είδηση ότι οι βρετανικές και οι γερμανικές Αρχές ερευνούν νέο ύποπτο για την εξαφάνισή της, το 2007, στην Πορτογαλία. «Η Κέιτ και ο Γκάρι αισθάνονται ότι πιθανόν να είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι μπορεί να βρίσκεται ακόμα στη ζωή, αλλά είναι ρεαλιστές» δήλωσε το ραδιόφωνο του BBC ο Κλάρενς Μίτσελ, εκπρόσωπος της οικογένειας.

Όποιον κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, πρόσθεσε, «θέλουν να γνωρίζουν τι συνέβη στην κόρη τους για να έχουν ειρήνη και να παραπεμφθεί όποιος είναι υπεύθυνος στη δικαιοσύνη».

Η Κέιτ και ο Γκάρι Μακάν αναζητούν ίχνη της Μαντλίν εδώ και 13 χρόνια, σε όλον τον κόσμο. Η μικρή εξαφανίστηκε, στις 3 Μαΐου 2007, από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έκαναν διακοπές στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.


Η μητέρα και ο πατέρας της Μαντλίν στο ξενοδοχείο από όπου χάθηκε η μικρή, το 2007 (φωτ.: EPA / LUIS FORRA)

Ο νέος ύποπτος
Οι ερευνητές απηύθυναν έκκληση χθες, για πληροφορίες σχετικά με Γερμανό παιδόφιλο, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή της Γερμανίας για άσχετη υπόθεση και ο οποίος όταν εξαφανίστηκε η Μάντλιν ήταν 30 ετών. Η αστυνομία θέλει να μιλήσει με όποιον έχει σχετικές πληροφορίες για τον 43χρονο, τον οποίο δεν κατονομάζουν, ή για τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτό το πρόσωπο την ίδια περίπου περίοδο με την εξαφάνιση του κοριτσιού. Και τα δύο οχήματα, ένα τροχόσπιτο μάρκας Volkswagen και μία Jaguar, βρίσκονται σήμερα στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Ο ύποπτος, λέει η γερμανική αστυνομία, διέμενε στο Αλγκάρβε το διάστημα 1995-2007 και επί σειρά ετών σε ένα σπίτι κοντά στην Πράια ντα Λουζ. Έκανε διαρρήξεις σε ξενοδοχεία και σε εξοχικές κατοικίες καθώς και διακίνηση ναρκωτικών. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας αυτός "έχει καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο παρελθόν".

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι χειρίζεται την υπόθεση ως ανθρωποκτονία και έχει αποσαφηνίσει την μέθοδο που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για να σκοτώσει την Μάντλιν.

Δεν θεωρεί ότι ο φόνος ήταν προμελετημένος και ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος εμπλεκόταν σε αδικήματα όπως διαρρήξεις και ληστείες.