3 Ιούνιος 2020, 22:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούνιος 2020, 00:08

Φωτιές, χημικά και πετροπόλεμος έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ (βίντεο)

  • Φωτιές, χημικά και πετροπόλεμος έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ (βίντεο)
    Αστυνομικοί επιχειρούν να σταματήσουν τους νεαρούς που πετάνε μολότοφ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
  • Φωτιές, χημικά και πετροπόλεμος έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ (βίντεο)
    Διαδηλωτές πετάνε μολότoφ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης μετά τη δολοφονία του Τζoρτζ Φλόιντ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε έξω από την αμερικανική πρεσβεία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, μεταξύ νεαρών και ανδρών των ΜΑΤ. Νεαροί που ήταν μεταξύ των διαδηλωτών επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τους απωθήσουν, κάνοντας μεταξύ άλλων χρήση χημικών.

Δώδεκα άτομα προσήχθησαν ως εμπλεκόμενοι στα επεισόδια.

Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στο Κολωνάκι, ενώ άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού. 


Διαδηλωτές κρατούν σημαίες κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης για τους διαδηλωτές των ΗΠΑ, που διαμαρτύρονται για το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Αυτήν την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.