3 Ιούνιος 2020, 14:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούνιος 2020, 13:46

Στην Επισκοπή Νάουσας τιμήθηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  • Στην Επισκοπή Νάουσας τιμήθηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας)

Τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν οι κάτοικοι της Επισκοπής Νάουσας, την Κυριακή 31 Μαΐου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για όλες τις αθώες ψυχές, θύματα της θηριωδίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη γραμματέα της Λέσχης Παναγιώτα Νίκου και όλοι μεταφέρθηκαν στο μνημείο Γενοκτονίας της περιοχής. Εκεί τελέστηκε ξανά επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από πολιτειακούς, στρατιωτικούς, δημοτικούς και πολιτιστικούς φορείς, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ημαθίας ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, οι αντιδήμαρχοι Ηρωικής Πόλης Νάουσας Παύλος Αδαμίδης και Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επισκοπής Γρηγόριος Ορδουλίδης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγγελοχωρίου Πετρούλα Νησιώτη καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.


(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας)