2 Ιούνιος 2020, 17:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2020, 17:43

Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα της Football League

  • Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα της Football League
    (Φωτ. αρχείου: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Ρολά και επισήμως κατεβάζει για τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα της Football League (Γ’ Εθνική), σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Λεωνίδα Λεουτσάκο. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των ομάδων της κατηγορίας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού και συνεπώς δεν είναι σε θέση ν’ ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έτσι, ενόψει του ΔΣ της Τετάρτης εισηγήθηκαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, μαζί με δύο προτάσεις για την αναδιάρθρωση των δύο κατηγοριών.

Η μία πρόταση αφορά τη συγχώνευση της SL2 και της FL και τη δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας, χωρισμένης σε Βορρά και Νότο, χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδας Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με την άνοδο οκτώ ομάδων από τη Football League στη Super League 2, δίχως και πάλι να υπάρξει υποβιβασμός.

Πάντως, πολύ δύσκολα θα περάσει η πρόταση συγχώνευσης των κατηγοριών, καθώς αντιδρά η πλειοψηφία των ομάδων της Super League 2, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι η αναδιάρθρωση με 16 συμμετέχοντες στη SL2, δηλαδή να ανέβουν οκτώ ομάδες από τη φετινή Football League.