2 Ιούνιος 2020, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2020, 14:25

Έλληνας από το Λος Άντζελες περιγράφει το χάος μετά το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

  • Έλληνας από το Λος Άντζελες περιγράφει το χάος μετά το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ
    Εικόνες σαν κι αυτή είναι συνηθισμένες τις τελευταίες μέρες σε πολλές αμερικανικές πολιτείες. Το στιγμιότυπο από το Χόλιγουντ, στην Καλιφόρνια (φωτ.: EPA / ETIENNE LAURENT)

Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και λίγες μέρες στο Λος Άντζελες, μία από τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις όπου καθημερινά γίνονται συλλήψεις για λεηλασία καταστημάτων, καταστροφές σε εμπορικά, παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας και ασέβεια προς τις αστυνομικές Αρχές. Την εμπειρία του περιέγραψε στο ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Σταύρος Βασιλειάδης, ο οποίος μετακόμισε εκεί ύστερα από έξι χρόνια στη Νέα Υόρκη.

«Δεν θα πίστευα ποτέ πως θα ζω αυτό που ζω από την περασμένη Παρασκευή στο Λος Άντζελες. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να επιστρέψω σπίτι μου από χθες, που χρειάστηκε να πάω στην εργασία μου», είπε.

Όπως τόνισε έφυγε άρον άρον από τη δουλειά του. «Χρειάστηκε να βρεθώ σε σπίτι φιλικό για να αποφύγω την κατάσταση στους δρόμους», δήλωσε ο Σταύρος Βασιλειάδης, στέλεχος πολυεθνικής, περιγράφοντας την κατάσταση και εξηγώντας πως ακόμη και κεντρικά σημεία της πολυπληθούς πόλης είναι απροσπέλαστα. «Κατοικώ σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, στο Χόλιγουντ και είναι αδύνατο να βρεθεί τις τελευταίες ώρες ακόμη κι εκεί κανείς. Δεν μπορούσα να πάω στο διαμέρισμά μου αφού είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί από τους διαδηλωτές και την αστυνομία», ανέφερε τονίζοντας πως δεν επιτράπηκε η κυκλοφορία για πολλές ώρες στους πολίτες μετά τις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πόλεις των ΗΠΑ.

«Στις τέσσερις πρέπει να μπούμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι το επόμενο πρωί», εξηγεί ο Σταύρος Βασιλειάδης, περιγράφοντας το γενικότερο κλίμα στις ΗΠΑ.

«Όταν βγαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και σε αποκαλεί (σ.σ. εάν διαδηλώνεις) "τρομοκράτη", καθώς ο νόμος εδώ στην Αμερική λέει πως όταν κάποιος είναι τρομοκράτης πρέπει να περιοριστεί από οποιαδήποτε ένοπλη δύναμη-τρόπο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή οποιοσδήποτε πρακτικά ακόμη και να σε πυροβολήσει γιατί σε θεώρησε τρομοκράτη», τονίζει και προσθέτει πως το Λος Άντζελες μόλις τα τελευταία 24ωρα «είχε αρχίσει να λειτουργεί με λιγότερα μέτρα λόγω της Covid-19».

Σωτήρης Κυριακίδης, Αναστασία Καρυπίδου