2 Ιούνιος 2020, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούνιος 2020, 11:49

Επαναλειτουργεί, υπό νέες συνθήκες, ο «Φάρος» Ποντίων Πατρών – Ο Δημήτρης Αντωνιάδης στο pontos-news.gr

  • Επαναλειτουργεί, υπό νέες συνθήκες, ο «Φάρος» Ποντίων Πατρών – Ο Δημήτρης Αντωνιάδης στο pontos-news.gr
    Από τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης (φωτ.: «Φάρος» Ποντίων Πατρών)

Από αύριο, 3 Ιουνίου, ο «Φάρος» Ποντίων Πατρών επιστρέφει στην κανονικότητα. Ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα ποντιακών χορών, ωστόσο υπό νέες συνθήκες. Την είδηση μετάφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Αντωνιάδης.

Τα μαθήματα θα γίνονται από εδώ και στο εξής στον εξωτερικό χώρο του σωματείου, ενώ τα μέλη θα χωριστούν σε μικρότερες ομάδες.

«Στις 29/5/2020 ανακοινώθηκε επιτέλους από τις αρμόδιες Αρχές η επανεκκίνηση των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι θα λειτουργήσουν τα χορευτικά τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων τα οποία θα χωριστούν σε μικρότερες ομάδες των 8 έως 10 ατόμων. Κατά τη διδασκαλία των χορών θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες όπως συχνή χρήση αντισηπτικού, καθαρισμός και αερισμός χώρων, και θα δοθούν οδηγίες στα μέλη μας, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον εξωτερικό μας χώρο» ανέφερε στο pontos-news.gr ο Δ. Αντωνιάδης.


Ο Δημήτρης Αντωνιάδης στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης (φωτ.: «Φάρος» Ποντίων Πατρών)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, εν μέσω καραντίνας τα μέλη του σωματείου δεν έχασαν επαφή κάνοντας χρήση του διαδικτύου. Δημιούργησαν δε ένα βίντεο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο καθένας από το σπίτι του. «Την περίοδο που όλοι μέναμε σπίτι προσπαθήσαμε να βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία μέσω διαδικτύου με τα μέλη και τους φίλους μας, δημιουργώντας έτσι κλίμα αισιοδοξίας και ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλον. Μάλιστα καταφέραμε εξ αποστάσεως, σεβόμενοι τους περιορισμούς που είχαν τεθεί για τη προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας, να δημιουργήσουμε ένα βίντεο ως ένδειξη μνήμης στα θύματα της Γενοκτονίας, φωνάζοντας το δικό μας "Δεν ξεχνώ"» κατέληξε ο Δ. Αντωνιάδης.


Το βίντεο που έφτιαξαν τα μέλη του «Φάρου» για τη Γενοκτονία των Ποντίων