1 Ιούνιος 2020, 23:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 23:38

Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη-Κάρναβου

  • Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη-Κάρναβου
    Ο Γ. Πατούλης (Α) συζητά με τον Δ. Κάρναβο (φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

Η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου, η ανακύκλωση οργανικών υλικών και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια αναπτυξιακών έργων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου ξεκαθάρισε ότι αποτελεί δέσμευση του η ολοκλήρωση του, καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πνοής. Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το έργο δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης, και στόχος της Περιφέρειας είναι να εξασφαλίσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο δημοπράτησης και ολοκλήρωσής του. «Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί έργο πνοής για όλη την Αττική. Πρόκειται για έργο που ενώνει όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου», επισήμανε ο Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος Καλλιθέας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα της περιοχής που μπορούν να χρηματοδοτηθούν κατά τη νέα προγραμματική περίοδο. Μεταξύ άλλων πρόκειται για έργα ανάπλασης, πρασίνου, και άθλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανακύκλωση οργανικών υλικών και καφέ κάδων καθώς και για την ανάπτυξη βυθιζόμενων κάδων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία χωροθέτησης και δημοπράτησης για τις 1.000 γωνιές ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι Περιφέρεια και Δήμοι απαιτείται να συνεργαστούν στενά προκειμένου να εξασφαλιστεί η μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν για εναπόθεση. Πρόσθεσε τέλος ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται στενά με τους Δήμους για την υλοποίηση σημαντικών έργων πνοής. Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει μια προτεραιοποίηση των έργων του Δήμου Καλλιθέας ώστε να ενταχθούν προς χρηματοδότηση, όσα από αυτά είναι ώριμα.