1 Ιούνιος 2020, 23:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 23:12

ΗΠΑ: Αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ απευθύνει έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις

  • ΗΠΑ: Αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ απευθύνει έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις
    Ο Τέρενς Φλόιντ (στο κέντρο, με το λευκό μπλουζάκι) στο αυτοσχέδιο μνημείο που στήθηκε για τον θάνατο του αδερφού του (φωτ.: EPA / Craig Lassig)

Ένας εκ των αδελφών του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του στην βίαιη επιχείρηση αστυνομικών στη Μινεσότα την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τον δολοφονηθέντα άνδρα και προέτρεψε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, να το κάνουν, όπως είπε, ειρηνικά και να αποφεύγουν τη βία.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό ειρηνικά», είπε ο Τέρενς Φλόιντ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να ενημερωθούν για την πολιτική και να «ψηφίσουν», διότι «με αυτόν τον τρόπο θα τους καταφέρουμε πλήγμα, επειδή είμαστε πολλοί». Σημείωσε πως οι βίαιες διαδηλώσεις «ίσως να (μας) κάνουν να νιώθουμε καλά αυτή τη στιγμή», όμως βλάπτουν. Πρόσθεσε δε ότι συχνά, πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας οδήγησαν σε βίαιες διαδηλώσεις χωρίς να επιφέρουν πολιτική αλλαγή.

«Αυτό που όλοι εσείς κάνετε, δεν κάνετε τίποτα, διότι δεν θα φέρετε πίσω τον αδελφό μου», τόνισε και πρόσθεσε πως ο αδερφός του «δεν θα ήθελε όλοι εσείς να το κάνετε αυτό» και γι' αυτό πρέπει να ηρεμήσουν.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa