1 Ιούνιος 2020, 21:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 21:33

Νέα ψηφιακή δεξαμενή για τον πολιτισμό από το ΥΠΠΟΑ

  • Νέα ψηφιακή δεξαμενή για τον πολιτισμό από το ΥΠΠΟΑ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), με την πολύτιμη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάζει την ηλεκτρονική πλατφόρμα πολιτισμού: https://digitalculture.gov.gr. Στη νέα πλατφόρμα https://digitalculture.gov.gr το ΥΠΠΟΑ θα συγκεντρώνει, θα ενημερώνει και θα συνδέει τους πολίτες με τα καθημερινά δρώμενα, που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 

Θα αναρτώνται οι πολιτιστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, των εφορειών αρχαιοτήτων, των μουσείων, των εποπτευόμενων φορέων. Θα παρουσιάζονται σε συνεργασία, με τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, ο προγραμματισμός και οι σημαντικές πολιτιστικές δράσεις τους.

Η θεματολογία του https://digitalculture.gov.gr διακρίνεται σε επτά ενότητες: μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, βιβλίο, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και εκπαιδευτικά προγράμματα. Περιλαμβάνει και υλικό, το οποίο διατίθεται δωρεάν και σε ψηφιακή μορφή από το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα του υπουργείου (μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκδόσεις).

Η ψηφιακή δεξαμενή του πολιτισμού, «ανοιχτή» σε όλους, θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και με εκδηλώσεις οι οποίες εντάσσονται στην πλατφόρμα για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Η νέα πλατφόρμα λειτουργεί παράλληλα με τον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.