1 Ιούνιος 2020, 20:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 19:47

Κοζάνη: Εξάγεται στην Κίνα η πρώτη ποσότητα κρόκου

  • Κοζάνη: Εξάγεται στην Κίνα η πρώτη ποσότητα κρόκου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Στραβού)

Από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης φεύγει τις επόμενες μέρες η πρώτη ποσότητα κρόκου που θα εξαχθεί στην Κίνα. Οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, και σε λίγες μέρες ο κρόκος Κοζάνης μέσω του αντιπροσώπου που έχει ο Συνεταιρισμός, θα βρεθεί αρχικά σε ορισμένα ειδικά καταστήματα διατροφής στην πολυπληθέστερη ασιατική χώρα.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βασίλης Μητσόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων εξήγησε ότι πρόκειται για μικρή ποσότητα συνολικά 1Kg σε συσκευασίες του 1gr που αρχικά εξάγεται σε πιλοτικό στάδιο προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας στην συγκεκριμένη χώρα. Ένας επιπλέον λόγος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, είναι ότι «ο κρόκος είναι ακριβό μπαχαρικό και δεν θα ήταν επιθυμητό την πρώτη φορά να ρισκάρουμε μεγάλες ποσότητες».

Όπως τόνισε ο Β. Μητσόπουλος, «μετά από σκληρή δουλειά γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο των παραγωγών, να βλέπουν το προϊόν τους να ταξιδεύει σε άλλες αγορές» και συμπλήρωσε ότι σταθερή επιδίωξη του Συνεταιρισμού είναι «να αποκτήσει μερίδιο αγοράς στην συγκεκριμένη χώρα». Επιπλέον κάλεσε τους παραγωγούς να δείξουν υπευθυνότητα στο προϊόν που παραδίδουν στο Συνεταιρισμό καθώς και μεγαλύτερη προσοχή σε όλα τα στάδια της παραγωγής και διαλογής του προϊόντος, καθότι ο κρόκος Κοζάνης θα υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους από τις κινεζικές υπηρεσίες τροφίμων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπ. Κουταβάς.