1 Ιούνιος 2020, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 13:47

Περίπου το 80% των μαθητών επέστρεψε σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

  • Περίπου το 80% των μαθητών επέστρεψε σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Επιστροφή στα θρανία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών για την πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών σήμερα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πάνω από το 80% των παιδιών πήγε στο σχολείο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού. Σε κάθε τάξη ο ανώτατος αριθμός μαθητών είναι 15, ενώ τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για κάθε τμήμα. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές, και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία.

Τα μεγαλύτερο μέρος της σημερινής σχολικής ημέρας αφιερώθηκε στην επεξήγηση από τους εκπαιδευτικούς των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.

Σήμερα, άνοιξαν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική. Στις περιπτώσεις, όμως, που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών προβλέπεται η χρήση γαντιών αλλά και μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας όπου απαιτείται να φαίνεται το στόμα.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα, χωρίς ανοιχτά σχολεία», τόνισε νωρίτερα σήμερα η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9. Η υπουργός υπογράμμισε πως από τη στιγμή που άναψε το πράσινο φως από τους ειδικούς, η ηγεσία του υπουργείου όφειλε να επιτρέψει στα παιδιά «να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, καθώς είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, εκεί όπου μπορούν να τηρούν κανόνες και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας, παρά έξω στις πλατείες».