1 Ιούνιος 2020, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 12:19

«Τη ψης το ράισμαν»: Ταινία μικρού μήκους για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)

  • (Βίντεο: «Ακρίτες» Σερρών)

Ανήμερα τη 19η Μαΐου ανέβηκε στο YouTube η μικρού μήκους ταινία Τη ψης το ράισμαν από το Σύλλογο Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες». Η ταινία αφορά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – ένας ελάχιστος φόρος τιμής στα 353.000 θύματα. Τα δικαιώματα ανήκουν στο σωματείο και στον εμπνευστή του Νότη Εμμανουλίδη.

Στην ταινία συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί των «Ακριτών» Επταμύλων.

Η γιαγιά Κυριακή παρατηρεί τα εγγόνια της που παίζουν στην αυλή της και ο νους της ταξιδεύει στα δικά της παιδιά, στο δικό της σπίτι, στη δική της αυλή, κάπου στην Αργυρούπολη του Πόντου. Εκείνο το απόγευμα βιώνει ξανά με τα μάτια της ψυχής της τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τον ξεριζωμό.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-σενάριο-ιδέα: Νότης Εμμανουηλίδης • Camera-Editing: Λευτέρης Γρηγορόπουλος • Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Χριστοφορίδης • Βοηθοί σκηνοθεσίας: Αναστάσιος Ταγταλιανίδης, Δημήτρης Καρακάσης • Ερασιτεχνική ομάδα ηθοποιών: Κυριακή Εμμανουηλίδου, Αναστάσιος Ταγταλιανίδης, Δημήτρης Κάρακάσης, Γιάννης Χριστοφορίδης, Νότης Εμμανουηλίδης, Βασιλική Γιαννούλη, Αντωνία Ευθυμιάδου, Πέτρος Νάτσιος, Έλσα Ελισιάδου, Νίκος Τρανούδης, Παύλος Καρυπίδης, Παναγιώτης Κορωνίδης, Καλλιόπη Κορωνίδου, Σταυρούλα Κορωνίδου, Θωμάς Εμμανουηλίδης, Φυλλένια Εμμανουηλίδου, Θεοφύλακτος Καρυπίδης, Αγγέλα Χαραλαμπίδου, Νατάσα Μητλιάγκα, Έλλη Λαμπριανίδου • Απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο: Γιάννης Χαριτίδης.