1 Ιούνιος 2020, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 11:55

Γεωργιάδης για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο

  • Γεωργιάδης για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα «είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, με φόντο και τις πληροφορίες για έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας, «και όλα θα πάνε όπως πρέπει».

Εκτίμησε δε πως στην παρούσα φάση η Τουρκία και η οικονομία της δεν χρειάζονται ένα θερμό επεισόδιο.

«Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν: είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητά του είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα και την προσπάθεια να ανακάμψει, πρόσθεσε όμως ότι η χώρα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και ως εκ τούτου η οικονομία της είναι αρκετά προστατευμένη. «Ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού», εξήγησε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θέλει να βάλει σε περιπέτεια την Ελλάδα για να εμποδίσει την οικονομική πρόοδο που σημειώνει».