1 Ιούνιος 2020, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 11:25

Επίθεση με βιτριόλι: Πέντε γυναίκες στο κάδρο των υπόπτων

  • Επίθεση με βιτριόλι: Πέντε γυναίκες στο κάδρο των υπόπτων
    Η 34χρονη σε πλάνο κάμερας κλειστού κυκλώματος λίγο πριν από την επίθεση που δέχθηκε

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει η έρευνα της ΕΛΑΣ για την αποκάλυψη της ταυτότητας της μαυροφορεμένης γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα, στις 20 Μαΐου. Παρά το γεγονός ότι το θύμα –που παραμένει για νοσηλεία στο Θριάσιο– δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι παραπάνω στη χθεσινή κατάθεση που έδωσε, αστυνομικές πηγές είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται πέντε γυναίκες.

Η λίστα των υπόπτων αναμένεται να μικρύνει ακόμα περισσότερο μόλις οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δώσουν τα αποτελέσματα των σαρώσεων των επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης.

Την υπόθεση χειρίζονται αναλυτές της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, οι οποίοι θεωρούν ότι δύο από τις ύποπτες έχουν τα πιο «αδύναμα» άλλοθι. Ωστόσο, το στοιχείο-κλειδί για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας είναι το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είχε μαζί της τόσο την ημέρα της επίθεσης όσο και τις δύο προηγούμενες ημέρες που είχε πάει στο κτήριο όπου στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται η 34χρονη για να ελέγξει το χώρο. Επιπλέον, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επεξεργάζεται όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, η γυναίκα που έκανε την επίθεση έχει οργανωτικές ικανότητες και διαθέτει ψυχραιμία, αλλά φέρεται να κυριεύεται από ένα σαρωτικό κύμα εμμονών και εκδικητικότητας. Επίσης, έχει υψηλό δείκτη ευφυΐας και ενδεχομένως να χρησιμοποίησε εν αγνοία του ένα δεύτερο άτομο είτε για να κατασκευάσει άλλοθι είτε για να τη βοηθήσει με άλλο τρόπο.