1 Ιούνιος 2020, 09:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούνιος 2020, 10:49

Νέα τιμή στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς από σήμερα

  • Νέα τιμή στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς από σήμερα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Πιο φτηνά θα κοστίζουν από σήμερα οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και με τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στο 13%. Το μέτρο είναι έκτακτο, εξαιτίας του κορονοϊού, και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Αναπροσαρμοσμένες θα είναι και οι τιμές στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Στην Αθήνα η τιμή του βασικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ ορίζεται στο 1,20 αντί για 1,40 που ισχύει έως σήμερα – δηλαδή στρογγυλοποιείται προς τα κάτω και πέραν του ποσοστού μείωσης του ΦΠΑ. Στη Θεσσαλονίκη το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ κοστίζει 0,90 ευρώ.

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ θα έχουν και αυτές νέα μειωμένη τιμή, αλλά και δωρεάν πιστώσεις χρόνου για την περίοδο που ήταν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών που τις είχαν προμηθευτεί πριν την πανδημία του κορονοϊού και δεν μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν λόγω περιοριστικών μέτρων, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτομάτως δωρεάν την κάρτα τους για έναν μήνα.

Οι χρήστες που είχαν αγοράσει τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η ανανέωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτήριων είτε σε εκδοτήριο.

Οι κάτοχοι καρτών για τον ΟΑΣΘ θα μπορούν να κάνουν ανανέωση για έναν μήνα με 27 ευρώ, για τρεις μήνες με 84 ευρώ και για έξι μήνες με 135 ευρώ.