31 Μάιος 2020, 23:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάιος 2020, 23:09

Αυστρία: «Όχι» από τον Σεμπάστιαν Κουρτς στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

  • Αυστρία: Η Τουρκία χρησιμοποιεί μετανάστες ως όπλο και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο σε βάρος της Ελλάδας
    Δημοσιογράφος που φοράει χειρουργική μάσκα φωτογραφίζεται κοντά στον Αυστριακό καγκελάριο Σεβάστιαν Κουρτς, στη Βιένη (φωτ.: EPA / HELMUT FOHRINGER / POOL)

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού τάσσεται ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία είπε ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Εξάλλου, όπως επισήμανε, αυτήν τη στιγμή το θέμα που απασχολεί είναι η εξέλιξη ενός εμβολίου και ποιες θα είναι οι χώρες οι οποίες θα το εφοδιαστούν πρώτες.

Ήδη, κατά ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έχει τοποθετηθεί ο προερχόμενος από τους συγκυβερνώντες Πράσινους, υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ. «Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι, ότι η κρίση είναι τόσο εμφανής, ώστε ο εμβολιασμός να είναι σε εθελοντική βάση επίσης πραγματοποιήσιμος», είχε τονίσει ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες, ο υπουργός Υγείας. Ο ίδιος, επικαλούμενος τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου του, είχε ανακοινώσει πως στην πλειονότητά τους οι Αυστριακοί θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, και αυτή η προθυμία τους για εμβολιασμό είναι μεγαλύτερη «από ό,τι για παράδειγμα με τη γρίπη».

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του υπουργείου Υγείας, σε ποσοστό 35% οι ερωτηθέντες θέλουν να εμβολιαστούν «οπωσδήποτε», σε ποσοστό 27% «μάλλον», ενώ, αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό εκείνων που αντιτίθενται σε έναν εμβολιασμό τους, με το 25% να δηλώνει «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι».

«Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη πολύ έργο ενημέρωσης και διαφώτισης για το θέμα των εμβολίων, και αυτό θα είναι ένα από τα κέντρα βάρους της πολιτικής Υγείας το φθινόπωρο, επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Δημητρακούδης.