31 Μάιος 2020, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάιος 2020, 15:18

Μαλακάσα: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δομές μεταναστών (βίντεο)

  • Μαλακάσα: Ένταση και χημικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δομές μεταναστών (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, με επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων του Δήμου Ωρωπού για τις δύο δομές προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι, που είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί με τις δύο δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, επιχείρησαν να κλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό, στο ύψος της Μαλακάσας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να φτάσουν στο σημείο και έκαναν χρήση χημικών ενώ οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν και επίθεση από τα ΜΑΤ

Έξι τραυματίες, πέντε προσαγωγές
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την Εθνική Οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.