30 Μάιος 2020, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2020, 22:31

Μύδροι της ΠΟΕ για την κριτική σχετικά με τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Ημαθία

  • Μύδροι της ΠΟΕ για την κριτική σχετικά με τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Ημαθία
    Από την εκδήλωση στη Νάουσα για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτ.: Κώστας Καλαϊτζίδης)

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος «δεν υποτάσσεται στα όποια μικροκομματικά παιχνίδια κι οικονομικά συμφέροντα, δεν ακολουθεί εξωθεσμικές εντολές, δεν καθορίζεται από ευκαιριακές αφορμές και κυρίως δεν περιορίζεται στις επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της 19ης Μαΐου», η ΠΟΕ απαντά στην κριτική που άσκησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Μαΐου στη Νάουσα.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για την «άσχημη εντύπωση» που προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων της Ημαθίας.

«Όταν κάποιοι τρέχουν πρώτοι για τα πανηγύρια αλλά αδιαφορούν για μια επίσημη και συλλογική εκδήλωση που γίνεται για τιμήσουμε τη μνήμη των σφαγιασθέντων προγόνων μας, επιμένοντας σε άγονους τοπικισμούς ή βάζοντας τους κυριακάτικους “ωχαδελφισμούς” πάνω από την τιμή του Πόντου και τη μνήμη των χαμένων Πατρίδων μας. Αυτό είναι ντροπή», έγραψε.

Απαντώντας στον Κώστα Καλαϊτζίδη, η ΠΟΕ σημειώνει ότι η ανάρτησή του περιέχει ανακρίβειες, άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, προσωπικές απόψεις και απωθημένα. Όπως τονίζει, ο αντιπεριφερειάρχης λόγω του θεσμικού του ρόλου οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τις προσπάθειες των ποντιακών σωματείων της Ημαθίας και της Ομοσπονδίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο ίδιος προσωπικά επιλέγει να μένει «αμέτοχος τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου από κάθε πρωτοβουλία και δράση».

Η ΠΟΕ ζητά από τον αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «τηρεί διπλωματική σιγή ιχθύος, περιμένοντας προφανώς να κοπάσει το κύμα αντιδράσεων».

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ.