30 Μάιος 2020, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2020, 23:41

Η ΠΟΠΣ ζητά τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων από το υπουργείο Πολιτισμού

  • Εκλογές στην ΠΟΠΣ – Πότε και πού θα γίνουν
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με ένα υπόμνημα προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) ζητά τη στήριξη και την ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων.

Το υπόμνημα υπογράφεται από την πρόεδρο Χριστίνα Σαχινίδου και τον γραμματέα Κώστα Σαμουρκασίδη.

Όπως τονίζεται, η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων. «Απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων μελών που δραστηριοποιούνται σε πρωτοβάθμια σωματεία ανά την επικράτεια», σημειώνεται.

Αφού επισημαίνεται ότι οι σύλλογοι, παρά τα πενιχρά οικονομικά τους μέσα, έχουν αξιόλογη και έντονη δραστηριότητα και είναι μοχλοί ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής στις τοπικές κοινωνίες, αναφέρεται ότι τα έσοδά τους προέρχονται και από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να στηριχθούν αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί της κοινωνίας μας και σας παρακαλούμε θερμά να υπάρξει λεπτομερής πληροφόρηση για τη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων», καταλήγει η ΠΟΠΣ.

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το υπόμνημα.