30 Μάιος 2020, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2020, 17:24

Στο χωριό της μητέρας της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (βίντεο)

Στον τόπο καταγωγής της μητέρας της, τη Σταυρούπολη Ξάνθης, βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με το που έφτασε στη Σταυρούπολη, η ΠτΔ πέρασε για λίγο από το σπίτι της γιαγιάς της και αμέσως μετά περπάτησε μέχρι την πλατεία δημαρχείου όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, για να την δουν.

Παρόλο που η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η ίδια η ΠτΔ φορούσε φόρμα και αθλητικά παπούτσια, ο κόσμος που την προϋπάντησε φορούσε τα καλά του, ενώ κάποιοι της έδωσαν δώρο για τα γενέθλιά της.

Μόλις εμφανίστηκε, οι κάτοικοι άρχισαν να χειροκροτούν, κάποιοι τη φώναξαν με το μικρό της όνομα και ήχησαν οι καμπάνες από την εκκλησία. «Κατερίνα, σε αγαπάμε» της φώναξαν κάποιες ηλικιωμένες, οι οποίες συστήθηκαν ως συμμαθήτριες ή φίλες της μητέρας της και της ζήτησαν να μεταφέρει τους χαιρετισμούς τους. Ένα κορίτσι τής πρόσφερε μια ανθοδέσμη και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης Απόστολος Ελευθεριάδης την καλωσόρισε ως ΠτΔ και ως συντοπίτισσα, χαρακτηρίζοντας την ημέρα «σημαντικής σημασίας» για τον τόπο.

Περιστοιχισμένη από κατοίκους που ήθελαν να της μιλήσουν, περπάτησε μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο στο οποίο ξεναγήθηκε. Ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο της Σταυρούπολης και στο ίδιο τραπέζι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρακάθησαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, και Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, καθώς και οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων και Μαρώνειας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Με την επίσκεψή της στη Σταυρούπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκληρώνει την τριήμερη παρουσία της στις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Νίκο Ρούμπο.