30 Μάιος 2020, 15:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2020, 17:20

Microsoft: Ρομπότ θα αντικαταστήσουν δεκάδες δημοσιογράφους του MSN

  • Η Microsoft επενδύει στην Ελλάδα ένα δισ.ευρώ 2
    (Φωτ.: pixabay.com)

Δεκάδες δημοσιογράφοι που εργάζονται στη Microsoft πρόκειται να αντικατασταθούν με ρομπότ, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Seattle Times. Πρόκειται για περίπου 50 δημοσιογράφους που εργάζονται με συμβόλαιο στην ιστοσελίδα της MSN και στο τέλος του Ιουνίου θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η αλλαγή εντάσσεται σε μια αξιολόγηση της λειτουργίας της.

Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και από καιρού εις καιρόν να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας πανδημίας».

Στη θέση τους θα παραμείνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι πλήρους απασχόλησης. «Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν... και όμως», δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει την δουλειά του. Κάποιοι από αυτούς που θα απολυθούν προειδοποίησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.

Η Microsoft είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που πειραματίζονται με μορφές της αποκαλούμενης ρομποτικής δημοσιογραφίας για την μείωση του κόστους. Η Google είναι επίσης μια εταιρεία που επενδύει σε αυτόν τον τομέα.