30 Μάιος 2020, 13:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάιος 2020, 13:19

ΑΕΚ: Αγιασμός στην πρώτη πλάκα για το κτήριο των μουσείων στο γήπεδο της «Αγια-Σοφιάς» (βίντεο, φωτο)

  • ΑΕΚ: Αγιασμός στην πρώτη πλάκα για το κτήριο των μουσείων στο γήπεδο της «Αγια-Σοφιάς» (βίντεο, φωτο)
    Ο πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης έκανε τον αγιασμό στο κτήριο των μουσείων όπου έπεσε η πρώτη πλάκα, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Στιγμές συγκίνησης βίωσαν σήμερα όλοι όσοι έδωσαν το παρών στον αγιασμό της πρώτης πλάκας των δύο μουσείων που θα στεγαστούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγια-Σοφιά», στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας και Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Φιλαδέλφειας που τέλεσε τον αγιασμό, αμέσως μετά παρέδωσε στον γενικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Στράτο μια πέτρα από την Αγία Σοφία, προκειμένου να τοποθετηθεί στο Μουσείο της ΑΕΚ.

Δεσμεύτηκε επίσης, να παραδώσει για το μουσείο και τον Ιερό Σταυρό με τον οποίο έκανε σήμερα τον αγιασμό της πρώτης πλάκας του κτηρίου που θα στεγάζει τα δύο μουσεία.

«Είμαι συγκινημένος και αυτό που όλοι περιμένουμε πλέον είναι να μας αξιώσει ο Θεός να κάνουμε τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Σας μεταφέρω την αγάπη και τη φροντίδα του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Γαβριήλ. Αυτός ο τόπος είναι ιερός, είναι ένα κέντρο μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού και είναι άρρηκτα δεμένος με την πόλη μας. Η ΑΕΚ, τα όσα πρεσβεύει και η Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα πράγμα, είμαστε η ίδια οικογένεια. Και πρέπει να είμαστε συνεχώς μια αγκαλιά. Και όπως ανέφερε η ΑΕΚ στη χθεσινή της ανάρτηση για την Άλωση της Πόλεως... Η ιστορία μας δεν έχει τέλος, μόνο αρχή», είπε ο Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο αγιασμό του έργου εκτός του Νίκου Στράτου ήταν και ο ιδιοκτήτης της ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Αλέξανδρος Μεταξάς που έχει αναλάβει το έργο της «Αγια-Σοφιάς».

Η πλάκα που βλέπουμε στο βίντεο είναι ουσιαστικά η πλάκα του επιπέδου -2 όπου θα μπαίνουν τα πούλμαν, από την υπογειοποίηση στο κατώτατο επίπεδο του γηπέδου. Στο -1 βρίσκονται τα αποδυτήρια. Στο κτήριο αυτό πλην των δύο μουσείων θα βρίσκονται ορισμένες αίθουσες συνεδριάσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ και η μπουτίκ της ομάδας.

  • Όλες οι φωτογραφίες είναι της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Gallery