29 Μάιος 2020, 22:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2020, 22:35

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πατούσε στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ

  • ΗΠΑ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πατούσε στον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ
    Kατεστραμμένο αυτοκίνητο της αστυνομίας στο χώρο στάθμευσης αστυνομικού τμήματος της Μινεάπολης, όπου ξέσπασαν διαδηλώσεις για τη σύλληψη και το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (φωτ.: EPA / Craig Lassig)

Ο ένας από τους τέσσερις πρώην αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψη και τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη της Μινεσότας, συνελήφθη σήμερα, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να γονατίζει στον λαιμό του 46χρονου Φλόιντ και να τον ακινητοποιεί ενώ εκείνος διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει, κατηγορείται «για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας», ανέφερε ο εισαγγελέας Μάικ Φρίμαν. Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox 9 KMSP, ο Τσόβιν έχει μεταφερθεί και κρατείται στο Γραφείο Συλλήψεων Εγκληματιών της Πολιτείας.

Αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο του θανάτου του Φλόιντ ξέσπασαν ταραχές στη Μινεάπολη, κυρίως στην περιοχή όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι ενεπλάκησαν στη σύλληψή του.

Για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη και μια ομοσπονδιακή έρευνα, εκτός από εκείνην που κάνει η Πολιτεία της Μινεσότας.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters.