29 Μάιος 2020, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2020, 12:14

Συνάντηση Πατούλη-ΠΟΕ, με το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο επίκεντρο

  • Συνάντηση Πατούλη-ΠΟΕ, με το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο επίκεντρο
    Από αριστερά: Χρήστος Δημόπουλος, Ευρώπη Κοσμίδη, Γιώργος Πατούλης, Γιώργος Βαρυθυμιάδης και Αθηνά Σωτηριάδου (φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να λειτουργήσει «ως μήτρα από την οποία θα μεταλαμπαδευθούν η μακραίωνη ιστορία και οι παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού» έδωσε ο Γιώργος Πατούλης στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Ο περιφερειάρχης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕ Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσος Χρήστο Δημόπουλο και τη γενική γραμματέα της ΠΟΕ Αθηνά Σωτηριάδου. Παρούσα ήταν και η εντεταλμένη σύμβουλος της περιφέρειαςΕυρώπη Κοσμίδη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η δρομολόγηση συνεργειών για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του ποντιακού ελληνισμού. Ως εκ τούτου, τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας μνημείου στην Αττική.

Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης ευχαρίστησε εκ μέρους της ΠΟΕ τον Γιώργο Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη που έχει προσφέρει στα ποντιακά σωματεία, απ’ όλες τις θέσεις από τις οποίες έχει θητεύσει – άλλωστε, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής τοποθετήθηκε ένα τεράστιο πανό. Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος της ΠΟΕ κάλεσε την περιφέρεια να πρωτοστατήσει σε κοινές δράσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


(Φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

«Η στήριξη σε όλους τους ποντιακούς συλλόγους και σωματεία είναι αυτονόητη και δεδομένη», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια διαρκής συνεργασία και διαβούλευση για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα για την ανέγερση ενός μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, όπως είναι το Πάρκο Τρίτση, το οποίο, όπως επισήμανε, είναι στη διαδικασία ανάπλασης με την προοπτική να γίνει Πάρκο των Εθνών.

«Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο ποντιακός ελληνισμός», σημείωσε.