29 Μάιος 2020, 16:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μάιος 2020, 17:45

Άγνωστος έσπασε το σταυρό σε αρμενική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)

  • Άγνωστος έσπασε το σταυρό σε αρμενική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)
    (Πηγή: Youtube)

Ένας άγνωστος δράστης έσπασε το σταυρό από τη βάση του και στη συνέχεια τον πέταξε στο έδαφος έξω από αρμενική εκκλησία, στην ιστορική γειτονιά Κουζγκουντζούκι στο Δήμο Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης, στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Πλάνα από κάμερα ασφαλείας που παραδόθηκαν στην αστυνομία έδειξαν ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με δήλωση των εκπροσώπων της αρμενικής εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γρηγόριο τον Φωτιστή.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι έχει υποβληθεί καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές για το συμβάν και ότι ο σταυρός έχει τοποθετηθεί ξανά στη θέση του.

Ο Γκάρο Παϊλάν, Αρμένιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το ως επίθεση μίσους. «Τρεις από τις εκκλησίες μας δέχθηκαν επίθεση μέσα σε ένα μήνα. Το να μην μιλάς για τις επιθέσεις, προκαλεί νέες επιθέσεις μίσους», έγραψε σε ένα από τα tweet που ανέβασε για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι στις 9 Μαΐου, μια άλλη αρμενική εκκλησία στην περιοχή Μπακίρκιοϊ, η οποία κάποτε φιλοξενούσε μεγάλο τμήμα της αρμενικής κοινότητας της Πόλης, δέχθηκε επίθεση. Ο άνθρωπος που επιχείρησε να βάλει φωτιά στην πύλη της εκκλησίας τέθηκε υπό κράτηση.

  • Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com