10 Μάιος 2014, 20:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:16

Ημιμαραθώνιος προς τιμή των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Μαγούλα | 9 Μαΐου 2014

Ημιμαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί αύριο 11 Μαΐου, εις μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Διαβάστε το δελτίο τύπου από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Δραπετσώνα, 10 Μαΐου 2014
Αγαπητοί συμπολίτες,

Πλησιάζει η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η 19η Μαΐου, που έχει οριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Όμως δεν αφορά μόνο τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας. Αφορά όλους μας, διότι πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο δεν παραγράφεται. Ως πολιτισμένη κοινωνία, οφείλουμε με τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις Μνήμης να καταδικάζουμε τέτοιες πολιτικές ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, στις οποίες εξακολουθούν να καταφεύγουν "σύγχρονα" κράτη. Ιδιαίτερα δε η μη αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία αλλά και από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, επέτρεψε στην Τουρκία να συνεχίσει την επιθετική πολιτική της - στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, στην Κύπρο, στη Θράκη, στο Αιγαίο. Κάθε χρόνο που περνά χωρίς την αναγνώριση, μας βαραίνει με νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ως ένα ιστορικό σωματείο της περιοχής (έτος ίδρυσης 1919), ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, σας καλούμε, μικρούς και μεγάλους, Πόντιους και μη, να δώσετε το παρών σας στην κεντρική εκδήλωση Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 και ώρα 18:30 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, παρουσία δύο ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς να είναι ενδεδυμένοι τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη. Θυμόμαστε το παρελθόν για να προστατέψουμε το μέλλον.

Σημειώνεται ότι στις 11 Μαΐου, στην Πλατεία Πoντίων Ηρώων στη Δραπετσώνα, η περιοχή μας θα υποδεχθεί, περίπου στις 13:00, το Άγημα Ελλήνων Βατραχανθρώπων που είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν Ημιμαραθώνιο εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεκάδες εθελοντές του σωματείου και άλλων συλλόγων θα τρέξουν από τον Ασπρόπυργο (Σχολή Αλεξιπτωτιστών), θα περάσουν από την Πλατεία μας για να καταθέσουν στεφάνι και θα συνεχίσουν προς Πειραιά. Ας είμαστε εκεί όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα και το αισθάνονται, για μια τελετή υποδοχής, ώστε να τιμήσουμε τους δρομείς για την πρωτοβουλία τους!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Για την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

     Ο Πρόεδρος                    Η Γενική Γραμματέας

Χρίστος Δημόπουλος             Χριστίνα Χαφουσίδου