28 Μάιος 2020, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2020, 13:41

Στην Ξάνθη η Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Θράκη

  • Στην Ξάνθη η Σακελλαροπούλου: Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Θράκη
    (Φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας / Θεόδωρος Μανωλόπουλος)

Με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Ξάνθης ξεκίνησε σήμερα την τριήμερη επίσκεψή της στη Θράκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξης σε επίτιμη δημότισσα της πόλης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Θράκη γενικότερα υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας, μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός.

Σακελλαροπούλου: Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ, ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής, ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία κατάγεται από την περιοχή, η σημερινή επίσκεψή της στην Ξάνθη, η πρώτη μετά την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων, σηματοδοτεί μια νέα αρχή μετά την οδυνηρή εμπειρία με τον κορονοϊό, η οποία όμως είχε και θετικές συνέπειες, όπως την εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα, τη συνειδητοποίηση της αξίας των κοινωνικών δομών, του εθνικού συστήματος υγείας, της δημόσιας υγιεινής και της πρόληψης.

Ειδικότερα για τη Θράκη επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση και ο διασυνοριακός χαρακτήρας είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. «Για το λόγο αυτό, αποτελεί εθνική προτεραιότητα στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας να περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο για τη Θράκη. Ένα κεφάλαιο που θα αξιοποιεί την γεωγραφική θέση, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού», τόνισε.