28 Μάιος 2020, 19:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2020, 18:45

Με διαφορετικό τρόπο τίμησαν φέτος στην Καβάλα τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Με διαφορετικό τρόπο τίμησαν φέτος στην Καβάλα τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας)

Με διαφορετικό τρόπο τιμήθηκαν φέτος τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Καβάλα. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και με την παρουσία λίγων επισήμων και κόσμου, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή εκδηλώσεις μνήμης με τη συνεργασία των ποντιακών σωματείων της περιοχής.

Πρώτα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων ψυχών στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας. Ακολούθησε ομιλία για τη Γενοκτονία από τον διευθυντή του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Δανιήλ Εμμανουηλίδη και μετά μεταφέρθηκαν όλοι στο μνημείο «Ακρίτας του Πόντου» όπου τελέστηκε άλλο ένα μνημόσυνο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.


(Φωτ.: Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας)

«Ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διοργανώνουμε και στηρίζουμε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται στις πόλεις και στα χωριά του νομού προκειμένου να μάθουν οι νεότερες γενιές τι τράβηξαν οι πρόσφυγες Πόντιοι που ήρθαν από τις πατρογονικές εστίες. Αιωνία τους η μνήμη» ανέφερε μεταξύ άλλων στον σύντομο λόγο του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ποντίων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χώματα της αλησμόνητης πατρίδας, και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.