28 Μάιος 2020, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2020, 14:04

Αχαρνές: Φόρος τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  • Αχαρνές: Φόρος τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)

Στις Αχαρνές, την Κυριακή 24 Μαΐου, τιμήθηκε η μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο Ηρώων Ακριτών του Πόντου του Δήμου, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Δυναμικό παρών έδωσε για μία ακόμα χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης».

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε στο μνημείο επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» Γιάννη Τοπαλίδη. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τιμητικό άγημα της Λέσχης αποτελούμενο από παιδιά των χορευτικών ομάδων καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Υποδομών Γιώργος Σιδηρόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Λουίζα Κοσμίδου, ο πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών Μιχάλης Χριστοφορίδης κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 18 έως 19 Μαΐου, με ενέργειες του δημάρχου Αχαρνών, το δημαρχιακό μέγαρο φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα συμβολίζοντας το αίμα τον αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ στον εξωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν προτζέκτορες που πρόβαλλαν σχετικές εικόνες.


(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)