27 Μάιος 2020, 19:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2020, 19:28

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Δεν ξεχνούμε και απαιτούμε διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: Δεν ξεχνούμε και απαιτούμε διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
    Το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας)

Με το ηχηρό μήνυμα «Δεν ξεχνώ», η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας πραγματοποίησε «με σεμνότητα και τηρώντας τους κανόνες δημόσιας ασφάλειας της υγείας λόγω κορονοϊού» τις εκδηλώσεις μνήμης που είχε προγραμματίσει για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ξεκινώντας τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, μοίρασε έντυπο υλικό στα Λύκεια και στα Γυμνάσια της Βέροιας και συνέχισε τις δράσεις της με το περίπτερο ενημέρωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, το οποίο στήθηκε στην πλατεία δημαρχείου την Τρίτη 19 Μαΐου. Τη Δευτέρα (18/5) την Τετάρτη (20/5) και την Παρασκευή (22/5), σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, και με σύνθημα «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε», διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας.

Τέλος, νωρίς το πρωί της Κυριακής (24/5) πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βεροίας για τα θύματα της Γενοκτονίας και λίγη ώρα αργότερα (στις 10:30 π.μ.) τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Νίκου Καπετανίδη με κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων.

«Όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας και την δημόσια συγγνώμη από τους θύτες και τους συνεργάτες τους. Αιωνία τους η μνήμη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος Νικόλαος Τουμπουλίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου.