27 Μάιος 2020, 16:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2020, 16:39

Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας

  • Χρυσοχοΐδης από Έβρο: Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας
    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

«Το ότι είμαι στον Έβρο σήμερα δεν αποτελεί είδηση πια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας. Εδώ φυλάσσονται σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση», τόνισε ο Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

«Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία», επισήμανε ο υπουργός.

Πρόσθεσε πως με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του πρωθυπουργού υλοποιείται «ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, με απόλυτη ψυχραιμία». Υπογράμμισε πως δεν δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο «πρέπει να μας ανησυχεί». «Ένα πράγμα μας "ανησυχεί" διαρκώς: η ασφάλεια μας. Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν», ανέφερε ο Μ.Χρυσοχοΐδης και έκανε γνωστό ότι αυτοί θα αντικατασταθούν με τους 400 συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτή η εκπαίδευσή τους. «Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι συνοριοφύλακες αυτοί και αναλάβουν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που τώρα υπηρετούν εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους», σημείωσε.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως «με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας» και ξεκαθάρισε ότι «θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «οι φύλακες είναι εδώ», όπως και οι δυνάμεις του Frontex, και η μεθόριος «είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί».

Πέτροβιτς: Το έργο ξεκινά μέσα στον Ιούλιο
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε τεχνική τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς σε αυτή συμμετείχαν και μηχανικοί της Περιφέρειας και αφορούσε την «καλύτερη διάρθρωση όλου του έργου που αφορά στην κατασκευή του φράχτη». «Οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα είναι παρόντες και θα συνδράμουν καθότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα. Στόχος είναι να γίνει ένα ισχυρό έργο, ένα τεχνητό εμπόδιο που θα έχει και την κατασκευαστική ισχύ για να μπορεί και να είναι περισσότερο σταθερό αλλά και ν’ αντιμετωπίζει τυχόν προσπάθεια εισβολής επί του ελληνικού εδάφους», ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς. Σε ό,τι αφορά στο χρόνο κατασκευής του φράχτη ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε πως βάση της ενημέρωσης που έχει «μέχρι τέλη Ιουνίου θα παραδοθούν οι μελέτες και το έργο θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο».