27 Μάιος 2020, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μάιος 2020, 09:53

Πόλεμος Τραμπ-Twitter για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

  • Πόλεμος Τραμπ-Twitter για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Oliver Contreras / POOL EPA-EFE)

Και ξαφνικά το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έπαψε να είναι αγαπημένο. Αντιθέτως, το Twitter έγινε εχθρός που «παρεμβαίνει» στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και απειλεί την «ελευθερία του λόγου».

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν το Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σ’ αυτήν, διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Με την ειδοποίηση, ένα σύμβολο μ’ ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο με μπλε χρώμα, το Twitter καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Το γεγονός δεν έχει προηγούμενο και για αυτό η αντίδραση του Τραμπ ήταν ακαριαία. Με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter, κατήγγειλε ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου» κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!». «Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.