26 Μάιος 2020, 20:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2020, 19:56

Εκλογές στην ΕΠΟ: Απάντησαν με προειδοποίηση FIFA-UEFA

  • Κύπελλο Ελλάδος: Αναβλήθηκε ο τελικός της διοργάνωσης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ενημέρωση από τη FIFA και την UEFA σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών που μεταφέρθηκαν με κυβερνητική πρωτοβουλία το φθινόπωρο –αντί για να γίνουν τον Ιούλιο, όπως είχε συμφωνηθεί– ζήτησε η ΕΠΟ. Στην απαντητική επιστολή που έστειλαν οι δύο υπερομοσπονδίες κάνουν λόγο για «μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προτείνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νόμου», ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Επιπλέον, FIFA και UEFA επιμένουν για τις πρόωρες εκλογές και τις χαρακτηρίζουν ως «το μέγιστο συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Δίχως να παραγνωρίζεται ότι η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα, στην επιστολή περιλαμβάνονται και τρία κομβικά σημεία που καταδεικνύουν γιατί οι εκλογές στην ΕΠΟ πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο:

  • Η θητεία των εκπροσώπων FIFA και της UEFA στην ΕΠΟ ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.
  • Θα πρέπει να μπορεί να γίνει επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας από την «επιτροπή».
  • Θα πρέπει η νέα διοίκηση να οργανώσει την επόμενη σεζόν και παράλληλα να προχωρήσει στην εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Μάλιστα, υπάρχει και προειδοποίηση για παρεμβάσεις από τρίτους, και σημειώνεται ότι «εάν η ΕΠΟ δεν χειριστεί τα θέματα της μόνη της τότε θα υπάρξουν συνέπειες», κάτι που από πολλούς ερμηνεύεται ως απειλή για Grexit.

«Ως εκ τούτου, και ενόσω η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προτρέπουμε την ΕΠΟ και τους οικείους ποδοσφαιρικούς παράγοντες να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αθλητικές Αρχές όσον αφορά τις διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου θέματος του χρόνου των αρχαιρεσιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.