26 Μάιος 2020, 18:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2020, 18:53

Δέκα νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Στους οι 173 νεκροί

  • Δέκα νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Στους οι 173 νεκροί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Συνολικά 173 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, ή και ηλικιωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 76 έτη, έχουν χάσει τη μάχη με τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεοπτικής ενημέρωσης προς τους πολίτες. Μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε ένας νέος θάνατος και δέκα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα οκτώ σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 18 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 69 έτη, στην πλειοψηφία τους με υποκείμενο νόσημα, ενώ 101 ασθενείς δεν χρειάζονται πλέον αυξημένη φροντίδα.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 2.892 (55% άνδρες). Από αυτά, τα 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.

Περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή στο Κρανίδι
Νωρίτερα σήμερα τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας ανακοίνωσαν ότι για τις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξει αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας όσων διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, καθώς εκεί υπήρξε η συρροή κρουσμάτων.

Ο ΕΟΔΥ έχει ήδη λάβει 125 δείγματα από διαμένοντες στο ξενοδοχείο, ενώ στην περιοχή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.